Επιτέλους καλοκαίρι..!!! - Όλα για την τάξη μου Cute Blue Pencil
Untitled

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Επιτέλους καλοκαίρι..!!!



Ευκαιρία για τα μικρά σας να πάρουν μια «ανάσα»!
Τα σημερινά παιδιά προκείμενου να προετοιμαστούν σωστά για την απαιτητική αγορά εργασίας, έχουν ένα υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα καθ’ όλη την χρονιά.






Τα μικρά σας λοιπόν θα πρέπει να ξεκουραστούν το καλοκαίρι και να «φορτίσουν» τις μπαταρίες τους. Το αξίζουν μετά την προσπάθεια τους αλλά και το έχουν ανάγκη, καθώς το παιχνίδι τα βοήθα να αναπτυχθούν σωστά.
Αν δεν έχετε πεισθεί για ποιο λόγο θα πρέπει να χαλαρώσουν τα παιδιά από τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, δείτε παρακάτω τις επιπτώσεις που έχει ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα.






Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που εμπλέκονται σε πολλές δραστηριότητες τείνουν να βιώνουν περισσότερο άγχος σε σχέση με τα παιδιά που έχουν λιγότερο οργανωμένα και πιεστικά προγράμματα, και επίσης χάνουν σημαντικές εμπειρίες που μόνο στην παιδική ηλικία μπορούν να ζήσουν.













Πιο συγκεκριμένα:




Χρόνο για παίζουν με δημιουργικό τρόπο. 
Το παιχνίδι είναι σημαντικό καθώς μέσα από αυτό, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες και τη φαντασία τους.
Το αυθόρμητο παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να ανακαλύψουν μόνα τους τα ενδιαφέροντά τους, να εκφραστούν ελεύθερα και να μάθουν τα ίδια πώς να διαχειρίζονται τον χρόνο τους.
Το παιχνίδι είναι για τα παιδιά ο φυσικός τρόπος μάθησης.






Χρόνο με τους γονείς και την οικογένεια. 
Τα παιδιά έχουν ανάγκη να περνούν χαλαρό χρόνο με τους γονείς τους. Ο χρόνος αυτός μπορεί να περιλαμβάνει συζήτηση, διάβασμα, παιχνίδι και απλή συντροφιά. Όταν όμως όλα τα μέλη της οικογένειας τρέχουν από τη μία δραστηριότητα στην άλλη, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για να περάσουν ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλον. Κι όμως, ο χρόνος αυτός θα πρέπει να εξασφαλίζεται καθώς βοηθά το δέσιμο της σχέσης.
Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν, να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να ταξιδέψουν μέσα από αυτήν. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους.



Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;

Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να χαλαρώσουν. Να σκεφτούν λογικά και ψύχραιμα το μέλλον των παιδιών τους. Σαφώς, θέλουν το καλύτερο για εκείνα, απλά θα πρέπει να ρίξουν τους ρυθμούς. Δεν χρειάζεται να αγχώσουν τα παιδιά τους και να τα πιέσουν να ξεκινήσουν εντατικά μαθήματα. 



Να θυμάστε αυτό που χρειάζονται τα παιδιά σας περισσότερο απ΄ όλα είναι η επαφή και οι ανθρώπινες σχέσεις. Σκεφτείτε για μια στιγμή, τι θέλετε να θυμούνται τα παιδιά σας για το καλοκαίρι των παιδικών τους χρόνων.
 Εξαντλητικές δραστηριότητες και ένα πιεσμένο πρόβλημα ή ένα ξένοιαστο καλοκαίρι γεμάτο γέλια, περιπέτειες και νέους φίλους.









https://www.parentshelp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σου θα εμφανιστεί μόλις εγκριθεί

Next previous