Όλα για την τάξη μου: Γεωγραφικό διαμέρισμα Θεσσαλία Cute Blue Pencil-->
Untitled

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Γεωγραφικό διαμέρισμα Θεσσαλία
Το διαμέρισμα της Θεσσαλίας αποτελείται από 4 Νομούς.


Η κοιλάδα των Τεμπών είχε, από την αρχαιότητα, μεγάλη σημασία, αφού είναι το κύριο πέρασμα από την Μακεδονία στη Θεσσαλία.
Την κοιλάδα διατρέχει ο ποταμός Πηνειός, ο οποίος στη συνέχεια εκβάλλει στο Αιγαίο. 
Οι πηγές του βρίσκονται στην Πίνδο.

  • Η ελληνική μυθολογία είναι πλούσια σε μύθους που σχετίζονται με την κοιλάδα των Τεμπών. Σύμφωνα λοιπόν με έναν μύθο η κοιλάδα άνοιξε από την τρίαινα του Ποσειδώνα. 

  • Άλλος μύθος λέει ότι ο θεός Απόλλωνας ήταν ερωτευμένος με τη Δάφνη, κόρη του Πηνειού. Ο πατέρας της, για να μην την αρπάξει ο θεός, την μεταμόρφωσε σε φυτό, την δάφνη, που αφθονεί στην κοιλάδα. 
Επίσης αναφέρεται ότι ο θεός Απόλλωνας τις δάφνες στους Δελφούς τις μετέφερε από την πλούσια σε βλάστηση περιοχή των Τεμπών.
Υπήρχε μάλιστα και ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα..Εδώ επίσης για κάποιο διάστημα κατοικούσε ο Αρισταίος, γιος του Απόλλωνα και της Κυρήνης . Κάποια μέρα  συνάντησε την Ευρυδίκη, σύζυγο του Ορφέα.   Ενώ αυτή προσπαθούσε να ξεφύγει από τον Αρισταίο, που την κυνηγούσε, δαγκώθηκε από ένα ερπετό και πέθανε...

Κάνε κλικ στην εικόνα και έλεγξε τι έμαθες!Κάνε κλικ στο εικονίδιο αυτό    που βρίσκεται κάτω, δεξιά στο puzzle για να μεγαλώσει η οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σου θα εμφανιστεί μόλις εγκριθεί

Next previous