Σύνδρομο του Άρρωστου Κτιρίου - Όλα για την τάξη μου Cute Blue Pencil
Untitled

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σύνδρομο του Άρρωστου Κτιρίου



 

Έχετε σκεφτεί ποτέ εάν ο αέρας του δωματίου σας ή της τάξης σας είναι υγιεινός;







Γενικά στους εσωτερικούς χώρους περνάμε πάρα πολύ χρόνο, ιδιαίτερα το χειμώνα.
Η κακή ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι υπεύθυνα για πολλές ασθένειες και αλλεργίες.










Από πού προέρχεται η κακή ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων;



Η ρύπανση του αέρα εσωτερικών χώρων προέρχεται από πολλά μέρη, οι κυριότερες είναι από τα χημικά που χρησιμοποιούνται στο σπίτι για να το καθαρίσουμε, από κακή συντήρηση του καυστήρα της σόμπας ή του καλοριφέρ, από το κλιματιστικό που πιθανόν να χρησιμοποιούμε ή από τον καπνό του τσιγάρου. Το κακό είναι ότι εάν ο αέρας του δωματίου μας δεν ανανεώνεται τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι θα ήταν εάν τρέχαμε στο κέντρο μιας πόλης που έχει έντονο πρόβλημα ρύπανσης.




Τι πρέπει να κάνουμε για να είναι υγιεινός ο αέρας;

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αερίζουμε συχνά το δωμάτιο, την τάξη και γενικά όλους τους κλειστούς χώρους. Να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε χημικές ουσίες για το καθάρισμα του σπιτικού ή για το βάψιμό του και να προτιμούμε φυσικές ή βιολογικές ουσίες. Επιπλέον να μην επιτρέπουμε στους μεγάλους να καπνίζουν σε κλειστούς χώρους και να μη ξεχνάμε να κάνουμε καλή συντήρηση στις θερμάστρες και τα κλιματιστικά.




Τι άλλο πρέπει να προσέχουμε;






Τους χειμερινούς μήνες, που υπάρχουν πολλές ιώσεις και κρυολογήματα και συνωστιζόμαστε πολλοί σε κλειστούς χώρους να φροντίζουμε να αερίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους κλειστούς χώρους, γιατί η υγρασία που είναι ανεβασμένη αυτή τη περίοδο χειροτερεύει την κατάσταση. Ιδιαίτερα στο σχολείο που περνάμε αρκετή ώρα μέσα στη τάξη, να φροντίζουμε να βγαίνουμε έξω στα διαλλείματα και να ανοίγουμε τα παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σου θα εμφανιστεί μόλις εγκριθεί

Next previous